Rogomme

Het woord "Rogomme" is de oude Franse term die gebruikt werd in de keuken voor "mengsel".  Deze wijn is een afgeleide van een 300 jaar oud recept uit Quercy. Dit was de wijn uit Cahors waarvan ten tijde van de Franse Revolutie werd genoten. Het is ook de originele wijn uit Cahors waaraan door de Engelsen de naam "Black Wine" werd gegeven.

Het produceren van deze wijn is uniek en komt tot stand door het voorzichtig verwarmen van high-quality Malbec druiven in een grote ketel. Door dit verwarmingsproces kunnen er geen bacteriën overleven, hierdoor wordt er GEEN sulfiet aan de wijn toegevoegd. Eenmaal afgekoeld wordt het sap verplaatst naar oude Franse eiken vaten alwaar het wordt verrijkt met high-alcohol brandy (eaux de vie) tot 17% alcohol. Deze drank rijpt minimaal 2 jaar in een vat voordat het wordt gemengd met de oudere voorraad Rogomme. Door het mengen van oude en jonge wijnjaren krijgt de Rogomme een immense complexiteit: aroma's van uitgeperste vlierbes, zwarte bessen en pruimen zorgen voor een zoete smaak door de natuurlijke zuren en tannines van de Malbec. 

De Rogomme is ideaal als begeleider van desserts; met pure chocola, verse aardbeien of bij de Kerstmispudding. Daarnaast is het uitermate geschikt om bij een kaasplankje, met b.v. Roquefort, te presenteren.

De Rogomme is verkrijgbaar in stijlvolle 0,2 en 0,5 liter flessen.